Skip links

Microsoft Visual Studio İncelemesi

Microsoft Visual Studio, Microsoft’un Genişletilebilir İşaretleme Dili kullanımına dayalı Web hizmetleri oluşturmaya yönelik görsel programlama ortamıdır. Ürün paketi, bir programı Web hizmeti olarak tanımlamak için görsel bir arayüz, bir kullanıcı arayüzü oluşturmak için formlar, mevcut uygulama verilerini entegre etmek hatta ayıklamak için özellikler sağlar. Visual Studio, Common Language Runtime dahil olmak üzere Framework ile birlikte gelir ve Visual Basic, Visual C++ ve Visual C# dahil olmak üzere çeşitli programlama dillerini içerir.

Visual Studio, üç yetenek ve fiyat düzeyinden herhangi biriyle gelir:

  • Professional
  • Enterprise Developer
  • Enterprise Architect

Microsoft’un görüşüne göre, Visual Studio, 1990’larda Visual Basic’in görsel programlama için bir ölçüt oluşturması gibi, bununla birlikte on yılda Web için uygulama geliştirmede bir kolaylık ölçütü belirlemeyi amaçlamaktadır. Microsoft’un Visual serisinin ve ilgili dillerin mevcut kullanıcıları, tam fiyattan indirimli olarak Visual Studio yükseltebilirler.

Microsoft Visual Studio aynı zamanda VS olarak da bilinen Visual Studio, Microsoft Windows için entegre bir geliştirme ortamıdır. Başka bir deyişle bilgisayar programları, web siteleri, web uygulamaları ve web hizmetleri yazmak için bir araçtır. Bunun yanında hem ücretsiz “Topluluk” sürümünde hem de ücretli ticari sürümde mevcuttur.

Visual Studio tarafından desteklenen programlama dilleri

  1. C
  2. C++
  3. C#
  4. Visual Basic .NET
  5. F#
  6. Fossil
  7. M
  8. Python
  9. HTML/XHTML/CSS
  10. JavaScript

Microsoft Visual Studio , şu anda mevcut olan en iyi kod düzenleyicilerinden biridir. VS, tamamen ücretsiz olmasıyla birlikte binlerce uzantıyla genişletilir ve tüm büyük masaüstü platformlarında çalışır. Web teknolojilerine dayanmasına rağmen, Visual Studio’un şimdiye kadar web tarayıcısında işlevli bir sürümü olmamıştı.

Bununla birlikte, Visual Studio Code’un iPad’lerde ve Android tabletlerde yazılımı yüklemenin sınırlı veya engellendiği ortamlarda çalışmasına izin verir.

Notlar:

  • Visual Studio’yu kuracağınız zaman, VSPackage olarak kodlanan işlevsellik Hizmet olarak sunulacaktır.
  • Visual Studio IDE, SVsSolution, SVsUIShell ve SVsShell olarak bilinen üç farklı hizmet türü sağlar.
  • SVsSolution hizmeti, Visual Studio’da çözümleri ve projeleri numaralandırır.
  • Son olarak SvsShell hizmeti, VSPackage’lerin kaydıyla ilgilenmek için kullanılır.

Microsoft Visual Studio kurulumunu, https://visualstudio.microsoft.com/tr/downloads/ link üzerinden yapabilirsiniz.

Sitemizde bulunan diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz?

Bu linklere tıklayıp daha fazla yazımıza ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz

Canlı Destek
1