Skip links

Python ile Neler Yapılabilir?

Python popüler bir programlama dilidir. Guido Van Rossum tarafından yaratılmış ve 1991 yılında piyasaya sürülmüştür. Nesne yönelimli (veri güdümlü), üst düzey bir yazılım dilidir. İlk olarak 1991’de piyasaya sürüldü yazması ve anlaması nispeten sezgisel olacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle hızlı gelişmek isteyenler için ideal bir kodlama dilidir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının birçoğunun bu yazılım dilini uyguladığını göreceksiniz. NASA, Google, Netflix, Spotify ve daha bir çok uygulama, hizmetlerini güçlendirmek için python yazılım dili kullanıyor.

Python ile neler yapılabilir?

• Web uygulamaları oluşturmak için bir sunucuda kullanılabilir.
• İş akışları oluşturmak için yazılımla birlikte kullanılabilir.
• Veritabanı sistemlerine bağlanabilir. Ayrıca dosyaları okuyabilir ve değiştirebilir.
• Büyük verileri işlemek ve karmaşık matematiksel işlemleri yapmak için kullanılabilir.
• Hızlı bir örnek oluşturma veya üretime hazır yazılım geliştirme için kullanılabilir.

Python neden bu kadar popüler?

Programlama dillerinin popülaritesini ölçen TIOBE endeksine göre Python, Java ve C’den sonra dünyanın en popüler üçüncü programlama dilidir. Python’un yaygın olarak kullanılmasının birçok nedeni vardır;

  • Kullanım kolaylığı: Kodlama ve programlamada yeni olanlar için Python mükemmel bir ilk adım olabilir. Öğrenmesi nispeten kolaydır, bu da onu programlama bilginizi oluşturmaya başlamak için harika bir yol haline getirir.
  • Basit Sözdizimi: Sözdizimi daha çok İngilizce’ye benzediği için Python’un okunması ve anlaşılması nispeten kolaydır. Düzeni basit olduğu için her bir kod satırının ne yaptığı kolayca çözülebilir.
  • Çok Yönlülüğü: Python’un birçok kullanımı vardır. İster veri görselleştirme, yapay zeka veya web geliştirme ile ilgileniyor olun, bu dil için bir kullanım bulabilirsiniz.
Python Ne İçin Kullanılır?
1. Veri analizi

Yapay zeka ve makine öğrenimi gibi, veri analitiği de Python programlamayı kullanan, hızla gelişen bir başka alandır. Fazla veri oluşturduğumuz bir zamanda, bilgiyi toplayabilecek, işleyebilecek ve düzenleyebilecek kişilere ihtiyaç vardır. Veri bilimi ve analitik için Python mantıklı bir seçim. Dil öğrenmesi kolay, esnek ve iyi destekleniyor. Aynı zamanda verileri analiz etmek hızlı ve kullanımı kolay. Büyük miktarda bilgi ile çalışırken, verileri işlemek ve tekrarlayan görevleri gerçekleştirmek için kullanışlıdır.

2. Veri görselleştirme

Veri görselleştirme bir başka popüler ve gelişen ilgi alanıdır. Yine, Python’un birçok güçlü yönüne giriyor. İster basit bir grafik temsili, ister daha etkileşimli bir çizim oluşturmak istiyor olun, ihtiyaçlarınıza uygun bir kitaplık bulabilirsiniz.

3. Programlama Uygulamaları

Python kullanarak her türlü uygulamayı programlayabilirsiniz. Genel amaçlı dil, dosya dizinlerini okumak ve oluşturmak, GUI’ler ve API’ler oluşturmak ve daha fazlası için kullanılabilir. Blockchain uygulamaları, ses ve video uygulamaları veya makine öğrenimi uygulamaları olsun, hepsini Python ile oluşturabilirsiniz.

4. Web Geliştirme

Python, web geliştirme için harika bir seçimdir. Bunun nedeni büyük ölçüde Django, Pyramid ve Flask gibi aralarından seçim yapabileceğiniz birçok Python web geliştirme çerçevesinin olmasıdır. Bu çerçeveler Spotify, Reddit ve Mozilla gibi hizmetleri oluşturmak için kullanılmıştır.

Python çerçeveleriyle birlikte gelen kapsamlı kütüphaneler ve modüller sayesinde veritabanı erişimi, içerik yönetimi ve veri yetkilendirme gibi işlevler mümkün ve kolayca erişilebilir. Python’un çok yönlü olması göz önüne alındığında, web geliştirmede bu kadar yaygın olarak kullanılması şaşırtıcı değildir.

5. Oyun Geliştirme

Oyun geliştirmede endüstri standardı olmaktan uzak olmasına rağmen, Python’un endüstride kullanımları vardır. Programlama dilini kullanarak basit oyunlar oluşturmak mümkündür. Bu da hızlı bir şekilde örnek geliştirmek için kullanışlı bir araç olabileceği anlamına gelir. Benzer şekilde, Python’da belirli işlevler, diyalog ağacı oluşturma gibi, mümkündür.

Sitemizde bulunan diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz?

Linklere tıklayıp daha fazla yazımıza ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz

Canlı Destek
1