Skip links

Yazılım Geliştiricisi ve Web Geliştiricisi Kimdir?

Web Yazılım : Web Geliştiricisi ve Yazılım Geliştiricisi Kimdir?

Ne anlama geldiklerini tam olarak bilmeseniz bile, muhtemelen ” web geliştiricisi ” ve ” yazılım geliştiricisi ” terimlerine aşinasınızdır. Kodlamaya yeni başlayanların çoğu, bunların aynı şey olduğunu bile düşünmektedir.
Ancak bir kariyer peşindeyseniz, bir geliştiricinin ne yaptığını ve birbiriyle yakından ilişkili bu iki meslek arasındaki farkları tam olarak bilmelisiniz.

Bu iki terim benzer uzmanlık alanlarını tanımlar, fakat aynı değildir. Bu makalede her iki başlık arasındaki;

  1. Aldıkları ücretleri
  2. İş gereksinimleri
  3. Eğitimleri

Ve daha fazlası dahil olmak üzere farklılıkları ve benzerlikleri derinlemesine tartışılacaktır.

Web Geliştiricileri web siteleri ve uygulamalar oluşturmaya odaklanırken. Yazılım Geliştiricileri hem bilgisayarlar hem de mobil cihazlar için daha karmaşık programlar oluşturma konusunda uzmanlaşmıştır.

Web Geliştirici nedir?

Uygulamalar ve etkileşimli web sitelerini oluştururlar. Basit metin dosyalarından karmaşık veri süreçlerine kadar her şeyi içerebilir. Sıfırdan web siteleri oluşturan yaratıcı kişilerdir. Bunu yapmak için JavaScript veya Java gibi programlama dillerinde yetkin olmaları gerekir. Ayrıca, web sitesinin tasarımını belirleyecek olan işletmenin hedefleri konusunda da net olmalıdırlar.


Yazılım Geliştirici nedir?

Yazılım Geliştiricileri ise bilgisayarlar ve mobil cihazlar için daha karmaşık uygulamalar ve programlar oluşturmaktan sorumludur. Kavramsallaştırır, programlar, belgeler, test eder ve yükseltirken yazılım ve bileşeni oluşturur.


Web Geliştiricisi veya Yazılım Geliştiricisi Nasıl Olunur?

Kodlama temellerini sağlam bir şekilde kavradıktan sonra, nihayetinde bir Web Geliştiricisi olmak için bazı teknik becerilerinizi ve yumuşak becerilerinizi geliştirmeniz gerekmektedir.
Hem web hem de yazılım geliştiricileri kod yazmaya bağımlıdır. Bununla birlikte, bir Web Geliştiricisi veya Yazılım Geliştiricisi olarak mükemmel olmak, farklı bir dizi beceri gerektirir.

Bir Web Geliştiricisinin gelişmiş JavaScript konusunda güçlü bir bilgiye sahip olması gerekir. Bir web sitesinin temellerini tasarlamak için;

1. Bootstrap,
2. HTML
3. CSS öğrenmelidirler.
İşleri web sitelerini tasarlamalarını ve özelleştirmelerini gerektiriyorsa, kullanıcı deneyiminin temellerini de anlamaları önemlidir.

Bir Web Geliştiricisi gibi, bir Yazılım Geliştiricisi de temiz ve yeniden kullanılabilen, test edilebilen ve net bir şekilde okunabilen kod yazabilmelidir. Müşteri ihtiyaçları için tam türde yazılım sunabilmeleri için kuruluşun iş operasyonlarını sağlam bir şekilde kavramaları gerekir.
Ayrıca, bir Yazılım Geliştiricinin ölçeklenebilir çözümler yaratması ve aynı zamanda şirket için kârı artırması beklenir. Web geliştirmenin aksine, yazılım geliştirme, yazılım işletimi ve geliştirmeyi birleştirmek için kullanılan DevOps dahil olmak üzere daha geniş bir beceri yelpazesini içerir.


Web Geliştiricisi ve Yazılım Geliştiricisi Arasındaki Farklılıklar

Her iki mesleğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var;

  1. Bir Yazılım Geliştiricisinin ortalama maaşı daha yüksektir, ancak Web Geliştiricileri, piyasa talebi nedeniyle saat başına daha fazla kazanma eğilimindedir. Web geliştiricileri ayrıca uzaktan çalışabilir ve serbest çalışabilir, böylece ek esnekliğin keyfini çıkarırlar ve konumlarıyla sınırlı kalmazlar.
  2. Nispeten, Yazılım Geliştiricileri genellikle büyük kuruluşlarda ve devlet dairelerinde işleri güvence altına alır. Çalışmaları, bilgisayar programcılarından oluşan bir ekiple yakın iş birliğini içermektedir. Çalışma programları, şirket yöneticilerinin yanı sıra geliştirme ekipleriyle birlikte sahada çalışarak geçirilen uzun saatleri de içerebilir.
  3. Web geliştirme, daha geniş bir tazminat seçenekleri yelpazesi içerir. Web Geliştiricileri, web tasarımı ve kullanıcı ara yüzü tasarımı gibi alanlarda kariyer yapabilirler. Deneyimleri arttıkça, web geliştiricileri Kıdemli Web Geliştiricisi veya Yazılım Mühendisi gibi daha gelişmiş pozisyonlar elde edebilir.
    Her iki başlık benzer olsa da, temel işlevleri farklıdır. Kodlama becerilerine ek olarak, Yazılım Geliştiricilerin işi çevreleyen yasal işler hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları gerekir. Ayrıca veri tabanlarını işlemeleri de beklenmektedir.

Sitemizde bulunan diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz?

Bu linklere tıklayıp daha fazla yazımıza ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz

Canlı Destek
1